Webinar – OverDREVEN – 22 juni om 20u

Webinar – OverDREVEN – 22 juni om 20u

We laten drie mensen aan het woord die jullie willen meevoeren naar de wondere wereld van bomen en dreven. Gedreven mensen met een passie voor natuur, ecologie en bossen. Tegelijkertijd mensen met kennis, inzicht, en oog voor de realiteit.

Professoren Hans Van Dyck, Martin Hermy en Kris Verheyen, praten over alternatieve manieren om oude(re) dreven op een haalbare en veilige manier te beheren. Een beheer waarin niet alleen veiligheid, maar óók biodiversiteit en klimaatverandering aandacht krijgen.

We zitten midden in een biodiversiteitscrisis. We zitten midden in een klimaatcrisis. Misschien hebben we de luxe niet meer om ons een gelijkjarige en gelijksoortige ‘jonge’ dreef te permitteren?

Ben je benieuwd? Volg dan het Webinar op
dinsdag 22 juni, om 20u.

We hopen dat deze avond verrijkend en inspirerend zal zijn, zowel voor liefhebbers van bomen en dreven, voor mensen die met vragen zitten, als voor eigenaars en besturen die over omgevingsvergunningen en kapdossiers moeten beslissen.


Registreer je HIER voor het webinar.

3 reacties

  1. Mark Germanus

    Lang geleden heb ik in Boechout geleefd, een wondervolle en groene gemeente, ver en dicht bij t’stad. Mijn kinderen zijn nog naar de JFWillemsschool gegaan en zijn dikwijls gaan spelen in de dreef. Waarom zou de ganse dreef gekapt moeten worden om die idioten van een Nato een pijplijn te laten leggen. Wat nut heeft dat voor de inwoners? Die bomen staan daar langer dan een mensenleven en nu zouden die op enkele dagen gekapt worden. Hopelijk geeft het gemeente bestuur géén vergunning en laat ze hun pijpleiding ergens anders leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *