t DORP Boechout-Vremde

Hartig Boechout / Hartig Vremde

De warmste maaltijd voor alle alleenstaanden van ons dorp

Niets is zo plezant als samen eten. De keuken is niet voor niks de gezelligste plek in huis. Dat is waar mensen samen komen, verhalen vertellen, genieten van lekker eten en van elkaars gezelschap.

Er zijn veel mensen die alleen wonen. Die dat vaak moeten missen. Voor uzelf koken en de afwas moeten doen, dat is niet altijd plezant. Dus dachten we met een paar mensen: als we nu eens een keer in de maand koken voor alle alleenstaanden van Boechout en Vremde. En gewoon gezellig samen eten. Eenvoudig en lekker. Meer moet dat toch niet zijn?

Het begon met enkele vrijwilligers van ’t Dorp maar al snel kwamen er mensen meedoen van overal. “Iedereen aan wie we vertelden wat we van plan waren, was direct enthousiast” vertelt raadslid Filip Peeters, van opleiding kok. “Het is prachtig om zien hoe mensen zich graag willen inzetten voor anderen. Ik stond ondertussen zelf al een paar keer achter de kookpotten en dat is echt een plezier.

Eigenlijk kwam het idee van Danny Van der Weyden. Die helpt al een tijd als vrijwilliger bij Potje Gekookt, dat is een gelijkaardig initiatief in de Protestantse Kerk in Boechout.

“Dat is een geweldig succes” vertelt Danny. “Er kunnen maximaal 40 mensen binnen en die plaatsen zijn altijd direct volzet. Zo zijn we op het idee gekomen om hetzelfde te gaan doen, maar dan in Vremde. Ook 10 keer per jaar. Elke maand behalve in juli en augustus.

Je voelt duidelijk dat er daar behoefte aan is. Er komen steeds meer mensen eten. Maar door dat stomme virus is alles plots stilgevallen.

Gelukkig bleven de vrijwilligers niet bij de pakken zitten. “We dachten kom, we bellen iedereen van wie we het telefoonnummer hebben eens op om te horen hoe het gaat. Dat werden hele plezante babbels”.

Met nieuwjaar werden de mensen extra in de watten gelegd. Filip Peeters, zijn vrouw An Miller en hun dochters Louisa en Leonce bakten 55 overheerlijke tarte tatins en die zijn vrijwilligers overal aan huis gaan afleveren.

 “Dat was heel plezant om te doen” vertelt Marc Rohart. “Het is heel fijn om de mensen nog eens terug te zien. En aan elke voordeur hoorde ik hetzelfde: ‘Het is te hopen dat we rap weer samen mogen komen eten’. Dat hopen wij ook, want ook voor de vrijwilligers is het altijd een feest.”

Als je alleen woont in Boechout of Vremde en je hebt iets nodig of je hebt gewoon zin in een babbel, laat het dan gerust weten op 03 460 14 82. We checken het antwoordapparaat elke dag en bellen zo snel mogelijk terug.

Vrijwilligers zijn ook nog altijd meer dan welkom. Wie mee wil helpen mag altijd bellen naar 03 460 14 82